Bezlepková dieta

Garance doručení
nepoškozeného zboží

Doprava zdarma
nad 1999 Kč

Kamenný obchod
v centru Liberce

Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR
Související produkty
Detailní popis produktu
Celiakie je autoimunitní onemocnění, při kterém dochází k nepřiměřené reakci na lepek obsažený v některých obilninách a v potravinách z těchto obilnin vyrobených. Důsledkem je poškození střevní sliznice projevující se bolestmi břicha, zhoršeným přijímáním výživy, nedostatečným vstřebáváním vitaminů a některých minerálů, jež následně vede k osteoporóze a dalším komplikacím. Počet nemocných v České republice se odhaduje na 1 % populace, tedy na více než 100 000. Úvod z pera doc. Pavla Kohouta přináší základní seznámení s nemocí a upozorňuje i na potraviny, kterých by se pacient měl vyvarovat. Druhou část knihy tvoří dietní kuchařka od nutriční terapeutky Moniky Vernerová, která se zaměřuje na bezlepkovou dietu a přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Jídla jsou pestrá, chutná a připravovaná z rozmanitého výběru potravin. Kniha je doplněna nutričními hodnotami.Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchařky, zdravá výživa |
---|---|
Hmotnost: | 0.214 kg |
EAN: | 9788076019690 |
Autor: | Monika Vernerová, Pavel Kohout |
Rok vydání: | 2024 |
Nakladatel: | Vyšehrad |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 136 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář