Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně

Dárek zdarma
Ke každé objednávce

Doprava zdarma
nad 700 Kč

Věrnostní program
Zaregistujte se!

Prodejna v centru Liberce
Navštivte nás!
Související produkty
Detailní popis produktu
Tahle kniha není jen obyčejná kuchařka – i když zde samozřejmě najdete desítky skvělých receptů. Je i drobnou exkurzí do tajemství japonského životního stylu a filosofie japonské kuchyně. Termínem washoku se totiž označuje jak japonská strava, tak celá japonská kultura stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k jídlu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu. V širším konceptu washoku jsou zahrnuty také tradiční japonské techniky zpracování, ochrany a propagace surovin z různých regionů Japonska. Pojďme tedy nahlédnout do jedné z nejstarších a nejsofistikovanějších kulinářských kultur světa, která ctí kvalitu a čerstvost ingrediencí stejně, jako dokonalé řemeslné zpracování nástrojů a nádobí a pochopitelně i dokonale promyšlené postupy přípravy jídla. Autor knihy je mistr japonské kuchyně, který ovšem dlouhá léta žije v Itálii, kde přednáší na několika špičkových gastronomických akademiích a je hvězdou televizních pořadů věnujících se japonské kuchyni. Pro nás má tento fakt tu výhodu, že autor dokonale zná evropské prostředí, takže v receptech jsou použity takové suroviny, které zde lze snadno opatřit.Doplňkové parametry
| Kategorie: | Kuchařky, zdravá výživa |
|---|---|
| EAN: | 9788074481468 |
| Autor: | Hirohiko Shoda |
| Rok vydání: | 2024 |
| Nakladatel: | nastole |
| Vazba: | Brožovaná |
| Ilustrátor: | Kolektiv |
| Počet stran: | 320 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář