Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně

Neohodnoceno
690 Kč
Skladem (1 ks)

Autor: Hirohiko Shoda
Nakladatel: nastole
Rok vydání: 2024

Tahle kniha není jen obyčejná kuchařka – i když zde samozřejmě najdete desítky skvělých receptů. Je i drobnou exkurzí do tajemství japonského životního stylu a filosofie japonské kuchyně. Termínem washoku se totiž označuje jak japonská strava, tak celá japonská kultura stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k jídlu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu. V širším konceptu washoku jsou zahrnuty také tradiční japonské techniky zpracování, ochrany a propagace surovin z různých regionů Japonska. Pojďme tedy nahlédnout do jedné z nejstarších a nejsofistikovanějších kulinářských kultur světa, která ctí kvalitu...

Detailní informace

Garance doručení
nepoškozeného zboží
Doprava zdarma
Doprava zdarma
nad 1999 Kč
Kamenný obchod v centru Liberce
Kamenný obchod
v centru Liberce
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Detailní popis produktu

Tahle kniha není jen obyčejná kuchařka – i když zde samozřejmě najdete desítky skvělých receptů. Je i drobnou exkurzí do tajemství japonského životního stylu a filosofie japonské kuchyně. Termínem washoku se totiž označuje jak japonská strava, tak celá japonská kultura stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k jídlu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu. V širším konceptu washoku jsou zahrnuty také tradiční japonské techniky zpracování, ochrany a propagace surovin z různých regionů Japonska. Pojďme tedy nahlédnout do jedné z nejstarších a nejsofistikovanějších kulinářských kultur světa, která ctí kvalitu a čerstvost ingrediencí stejně, jako dokonalé řemeslné zpracování nástrojů a nádobí a pochopitelně i dokonale promyšlené postupy přípravy jídla. Autor knihy je mistr japonské kuchyně, který ovšem dlouhá léta žije v Itálii, kde přednáší na několika špičkových gastronomických akademiích a je hvězdou televizních pořadů věnujících se japonské kuchyni. Pro nás má tento fakt tu výhodu, že autor dokonale zná evropské prostředí, takže v receptech jsou použity takové suroviny, které zde lze snadno opatřit.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchařky, zdravá výživa
EAN: 9788074481468
Autor: Hirohiko Shoda
Rok vydání: 2024
Nakladatel: nastole
Vazba: Brožovaná
Ilustrátor: Kolektiv
Počet stran: 320

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola