Zpracování masa & Domácí zabijačka

Neohodnoceno
784 Kč
Skladem (2 ks)

Autor: Altera Jiří, Alterová Libuše
Nakladatel: Brázda
Rok vydání: 2024

Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen ...

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
nad 1999 Kč
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR
Kamenný obchod v centru Liberce
Kamenný obchod
v centru Liberce

Detailní popis produktu

Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového. Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených. Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků. Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků. Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv).

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchařky, zdravá výživa
Hmotnost: 0.57 kg
EAN: 9788088306306
Autor: Altera Jiří, Alterová Libuše
Rok vydání: 2024
Nakladatel: Brázda
Vazba: Pevná
Počet stran: 238

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola